„Zaujalo mě to a už sedm let se věnuji dobrovolnictví. Mám dvě bábinky, které jsou dnes moje rodina,“ říká s úsměvem.

Co jí to dalo? „Plnohodnotný život plný přátelství a úžasnou zkušenost se stářím. Každá návštěva je jinak obohacující. Když vidíte radost, kterou přinesete, nemůžete být odměněni víc,“ odpovídá.

Manžel i členové rodiny mají porozumění. A pokaždé se vyptávají, co je nového. Paní Marie zkrátka našla, co potřebovala. Smysluplně strávený volný čas, který ji naplňuje.

Nový seriál Naše školka připomíná dětem i jejich rodičům čas strávený v mateřince. Fotky tříd vycházejí v tištěném i webovém vydání Deníku.
Školky mají svá tabla! Představíme děti ze sportovní třídy MŠ Čtyřlístek

Oblastní charita Třebíč má své dobrovolnické centrum. A stále dobrovolníky hledá.

„Přijďte zkusit hřejivý pocit z dobrého skutku. Přijďte mezi nás a darujte trochu ze svého volného času. Odnesete si radost v srdci.“ Tak zní heslo centra.

Dá se pomáhat jednak v jednotlivých střediscích charity. Dále v domovech pro seniory, v domovech s pečovatelskou službou, v třebíčské nemocnici i v rámci sousedské pomoci, kdy v charitě mají vytipováno, kam by bylo fajn zajít a dělat společnost.

Kontakt na dobrovolnické centrum je: Oblastní charita Třebíč, L. Pokorného 15, telefon 568 408 482 nebo 775 179 314. A taky se dá napsat na e-mail: dobrovolnici@trebic.charita.cz.