Oblíbené pěší noční prohlídky elektrárna připravila na zářijové pátky 7. 9., 14. 9. a 28. 9. Exkurze se konají v čase od 21.00 do 1.00 hodin a je nutné se na ně předem přihlásit. Celkový počet míst je omezen. „Osoby starší 15 let zašlou svůj požadavek na termín a čas na mailovou adresu infocentrum.edu@cez.cz. V odpovědi se pak dozví, zda je možné jejich požadavku vyhovět,“ vysvětlil elektrárenský mluvčí Jiří Bezděk.

Ilustrační foto
Turisté si projdou Dukovanské stezky už po dvaadvacáté

Pro vstup do střežených prostor elektrárny je nutné uvést své jméno a příjmení, datum narození, číslo platného občanského průkazu, státní příslušnost a název zaměstnavatele, případně školy. Účastníci mimořádných exkurzí navštíví Infocentrum, výcvikový trenažér pro operátory, strojovnu parních turbín a sklad kontejnerů s použitým palivem. To vše za odborného výkladu průvodkyň. Podrobnosti jsou uvedeny na webových stránkách Infocentra.

„Zájem o Jadernou elektrárnu Dukovany u veřejnosti stále roste, elektrárna tak patří i v průběhu prázdnin k nejnavštěvovanějším místům regionu. Jen za prvních sedm měsíců letošního roku navštívilo Infocentrum elektrárny 19 011 návštěvníků, což je o 115 více než v loňském roce, který byl z pohledu návštěvnosti rekordní,“ doplnil mluvčí.