Bráfova třída bude kvůli opravě zavřená od Nádražní ulice po Masarykovo náměstí od 3. dubna do 31. října. Objízdná trasa pro osobní auta a vozidla do 7,5 tuny na území Třebíče povede směrem od Jihlavy do Brna ulicemi 9. května, U Kuchyňky, Táborská, Míčova a Rafaelova. Směrem z Brna do Jihlavy povede ulicemi Jungmannova, Bedřicha Václavka a Masarykovo náměstí.

Vstupní hala kina Moravia dnes.
Přestavba kina Moravia na komunitní centrum startuje

„V centru očekáváme zvýšenou intenzitu osobních aut i městské autobusové dopravy právě ulicí Jungmannova. Pro zajištění plynulejšího provozu tam bude sloužit po celou dobu uzavírky provizorní kruhový objezd. Na křižovatce ulic Hrotovická a Kosmákova budou po celou dobu uzavírky umístěny přenosné semafory,“ řekla radniční mluvčí Irini Martakidisová.

Objízdná trasa pro automobily o hmotnosti vyšší než 7,5 tuny povede obousměrně ulicemi Hrotovická, Spojovací, Znojemská, dále přes Jaroměřice nad Rokytnou a Moravské Budějovice, Želetavu do Jihlavy.

Odbočení ze silnice I/23 na ulici Sokolskou bude možné po celou dobu uzavírky kromě těchto termínů: od 7. 4. do 8. 4. (2 dny), od 14. 4. do 15. 4. (2 dny), od 5. 5. do 6. 5. (2 dny), od 12. 5. do 13. 5. (2 dny) a od 15. 8. do 31. 8. (17 dní).

„Policie ČR si vyhrazuje právo v případě komplikací operativně změnit uvedené termíny,“ upozornila mluvčí Martakidisová.

Uzavírka v Poušově

Od úterý 3. dubna do konce června bude uzavřen most přes náhon u kempu v Poušově. Staví se tam nové přemostění.

„Objízdná trasa povede ulicemi Pražská, Sucheniova, Komenského náměstí, 9. května. Délka objížďky je 3,1 km,“ popsala mluvčí.

V termínu od 3. dubna do 4. října bude probíhat oprava mostu přes řeku Jihlavu ve Sportovní ulici. „Oprava bude probíhat ve dvou etapách, v první etapě od 3. dubna do 3. července se bude opravovat levá polovina mostu ve směru od Brna. Ve druhé etapě od 4. července do 4. října projde opravou pravá polovina ve směru do Brna,“ oznámila radniční mluvčí.

Obyvatelé Ratibořic na setkání s šéfem správy úložišť dali najevo svůj nesouhlas s budováním hlubinného úložiště i s průzkumy.
Nás si nekoupíte! Jaderné smetiště nechceme, znělo v Ratibořicích