Michaela Benková se stala v roce 2006 juniorskou vicemiss aerobik, ze stejného roku jí patří i titul Miss Photo ze soutěže Miss Europe Sport. O rok později získala titul Miss Inteligence České republiky.


„Každá z nás by chtěla vyhrát, daly jsme do toho už hodně energie. Na úspěchu mi ale zas až tolik nezáleží,“ řekla Deníku Michaela Benková.
Finále 13. ročníku Miss aerobik se uskuteční v sobotu v Ostravě. Porota bude hodnotit několik disciplín: sestavu aerobiku, závod na trenažeru, konverzaci s osobností a oblíbenou promenádu v plavkách.


Finalistky soutěže o nejpůvabnější sportující dívku či ženu před sobotním finále rozhodně nezahálely. Mají za sebou několik soustředění. Absolvovaly přípravu s lektorem aerobiku, choreografkami a s konzultanty na výživu a etiku. Děvčata si vyzkoušela také outdoorové aktivity a zúčastnila se společného zahraničního soustředění s hráči golfu v tureckém přímořském letovisku.


Pro letošní maturantku Benkovou tak bylo náročné skloubit všechny aktivity se školou. „Se školou je to horší, ale zato jsme viděly spoustu věcí. Bylo to příjemné, ale i náročné. Musely jsme hodně trénovat,“ popsala.


Poslední soustředění před finále Miss aerobik 2008 se koná v hotelu Park Inn v Ostravě.


Na vítězku čeká roční pronájem vozu Škoda Fabia, dárkové poukazy na nákup zboží v hodnotách třicet a deset tisíc korun a videokamera.


Televizní diváci mohou finále Miss aerobik sledovat ze záznamu. Vysílat jej bude TV NOVA Sport v pátek 30. ledna od 21.30 hodin.