Výzkum pro Pilsner Urquell ukázal, že Den otců si chce připomínat 72 procent dotazovaných, a 61 procent by dokonce tento den ustanovilo jako významný.

Znalost svátku otců rok od roku stoupá. Srovnání s loňskými výsledky ukazuje, že letos zná nebo slaví tento svátek o 18 procent lidí více. Zajímavé je, že znalost svátku mezi ženami opět přesáhla znalost mezi muži. „Citový vztah k otci se v současnosti proměňuje, dnes projevy citu potřebují stále více i tátové včetně nás, otců již dospělých dětí, " říká sociolog Ivan Gabal.

Třemi nejčastějšími způsoby, jak si připomenout svátek otců, je podle průzkumu poděkovat tátovi, věnovat mu nějaký dárek nebo s ním jít na pivo. „Pilsner Urquell se již tradičně propojuje se Dnem otců a myšlenkou, že je dobré ocenit svého tátu. Proto je pro nás na výzkumu zajímavé, že znají či jsou více nakloněni tomuto svátku právě příznivci piva Pilsner Urquell," poznamenal manažer značky Jan Šolta.

Svátek Dne otců, iniciovala poprvé 19. června 1910 Sonora Smart Dodd jako poděkování svému otci, který sám vychoval pět dětí. Kromě USA ho slaví také v Německu, Rakousku a mnoha dalších zemích. V Česku o jeho popularizaci usiluje právě Pilsner Urquell a Liga otevřených mužů, která vybízí k pořádání oslav tohoto svátku v řadě měst.

Kam zajít na Vysočině:

V mnoha restauracích se bude konat u příležitosti Dne otců soutěž s Pilsner Urquell o deset zájezdů na olympijské hry v Londýně a o unikátní lahve vyrobené speciálně k tomuto svátku. Soutěžit o výhru můžete do 17. června. Za čtyři 0,5 litry čepovaného piva Pilsner Urquell obdržíte soutěžní kupon. Pošlete SMS s kódem z kuponu nebo odešlete tento kód pomocí formuláře na www.den-otcu.cz. Akce se koná například ve vyhlášené restauraci Myslivna, v hostinci U Zlodějky a na dalších místech. Více informací o restauracích a soutěži najdete na výše uvedených webových stránkách.