„Představí se zde jednotlivé charitní služby, lidé si mohou odnést domů některý z výrobků pracovních terapií,“ vyjmenoval nabídku ředitel Oblastní charity Třebíč Petr Jašek.

Dobrovolnické centrum se chystá vystavit příspěvky účastníků soutěže vypsané k 15. výročí akreditovaného dobrovolnictví. „Děkujeme všem, kteří se do soutěže zapojili svou kresbou, fotografií či texty. Udělalo nám to radost a na všechny čeká malá pozornost,“ vzkázala koordinátorka Martina Veselá. „Dobrovolná pomoc přináší něco hezkého, prospěšného oběma stranám, jak té, co pomoc dostává, ale i tomu, kdo ji dává. Kdo by to chtěl zakusit, může se do této záslužné činnosti také zapojit. Vítáme další zájemce,“ dodala.

Ilustrační foto.
V Budíkovicích bude uzavřen průtah obcí

Zdravotní sestry opět změří zájemcům krevní tlak a glykémii, K-centrum Noe umožní prohlídku svého terénního auta a nabízí též testování na žloutenku a HIV. Ochutnávku polévky připraví azylový dům pro muže.

Ani hudba, písničky a tanec nebudou chybět. Zazpívají Jana Ondráková, Lukáš Polakovič, vystoupí žáci z třebíčské základní umělecké školy a děti z tanečního kroužku ze ZŠ Horka-Domky. Pozadu nezůstanou ani senioři z domu s pečovatelskou službou, kteří k této příležitosti natrénovali Senior country tanec. Vstup na akci je volný.