Je jich hodně, z čehož je patrné, že si veřejnost jejich práce váží. Anketa je vyhlášena v pěti kategoriích a určitě je zajímavé, že nejvíc nominací doputovalo právě za Třebíčsko. Mezi těmi, kterým lze posílat hlasy, nechybí například zakladatel vodního skautingu Alois Pučalík. Je zde i Vít Oplatek z Katolického gymnázia v Třebíči, který vede studentský klub Halahoj.

Anketu vyhlásilo krajské zastupitelstvo, lidé mohou hlasovat do 8. dubna na internetu na adrese extranet.kr-vysocina.cz/skutek-roku/ nebo si mohou stáhnout formulář a vyplněný jej poslat poštou na adresu Žižkova 57, Jihlava, 587 33. Na stejném místě si mohou vyzvednout hlasovací formulář v listinné podobě. Vyhlášení výsledků se uskuteční 4. června na Státním zámku v Náměšti nad Oslavou.

Nominace za Třebíčsko

*Sociálně zdravotní oblast Jana Kulhánková (péče o nemocné s Alzheimerem), Iva Sieberová (léčba pomocí canisterapie), Alexandra Vosátková (léčba animoterapií a hiporehabilitací), Miroslava Pařízková (aktivity pro tělesně postižené), Zdeňka Palátová (vytváření pracovních míst pro handicapované)

*Kultura a umění Josef Lichtneger (organizace a účast akcí a oslav), Marek Buš (Oživený zámek Náměšť nad Oslavou), Jan Veselý (organizace filmařské soutěže Veselý jelen)

*Životní prostředí Josef Lichtneger (obnovení zaniklé studánky), Václav Křivan (odborný přístup k ochraně přírody)

*Volný čas dětí a mládeže Vít Oplatek (Halahoj), Michal Nejedlý (volnočasové aktivity), Jana Mahelová a Emílie Dokulilová (pobytové aktivity v přírodě), Iva Nykrmajerová (aktivity pro maminky a děti), Alois Pučalík (založení a rozvoj vodního skautingu)

*Poradenství, osvěta, vzdělávání Tereza Ondráčková a Monika Vlachová (přednášky o bezpečném internetu a kyberšikaně)

Zdroj: Kraj Vysočina