Třebíč - Dav nedočkavých zákazníků, který loni zažil Interspar, se při včerejším otevření třebíčského nákupního centra Stop shop nezopakoval.
Lidé jsou zřejmě super– a hypermarkety přesyceni. Před Hyperalbertem, jehož brány se rozevřely jako první, jich před osmou hodinou s vozíky přešlapovaly sotva tři desítky. Manažer Ivo Křivánek nezapíral zklamání.


„Nebyl dobře zvládnutý marketing. Zahájili jsme v osm hodin, letáky ale zvou až na třetí hodinu odpolední, kdy začíná doprovodný program,“ zamyslel se.


Atraktivitě centra podle Křivánka škodí to, že k němu nevede schůdná cesta pro pěší. Manažer je přesto přesvědčen, že si Hyperalbert i ve velké třebíčské konkurenci své zákazníky získá. „Máme kvalitní zboží, zhruba třicet tisíc druhů na prodejní ploše dva a půl tisíce metrů čtverečních, k tomu výhodné ceny,“ připomněl s úsměvem.


Proslulé obchodní značky


Na vlnu prvních kupujících byly včera připraveny i další obchody: Nord Blanc a Sportisimo se sportovním zbožím, obuvní řetězce Baťa a Deichmann, Takko fashion s módou pro náročnější zákazníky a Kik s textilem za diskontní ceny.


Ve Stop shopu má své místo i DM drogerie, hračkářství a papírnictví Wiky, Super ZOO se sortimentem pro domácí mazlíčky, stylově zařízený Café sportbar a obchodní řetězec Okay elektrospotřebiče. Ten jediný přilákal zákazníky na slevy už dvě hodiny před otevřením. Do prodlužující se fronty se postavil i Jaroslav z Třebíče. „Jsme tu od sedmi, máme dopředu vybráno. Nabízejí kamery za tisícovku, DVD přehrávače taky lacině. Běžně stojí kolem pěti tisíc,“ prozradil, než se s ostatními rozběhl po prodejně. Za chvíli už vycházel s vytouženou elektronikou v náručí.


Ta pravá nákupní horečka vypukla odpoledne. Na parkovišti nebylo k hnutí, lidé zaplavili prostor před i uvnitř nových obchodů. Některé přilákala chuť utrácet, jiné pestrý zábavný program. Většina byla spokojená.


Méně už se samotným areálem Stop shopu. „Je to nedomyšlené. Celá stavba měla být zastřešená jako brněnská Olympie, s lavičkami a možností občerstvení pro zákazníky,“ zmínil František Novotný. „V zimě a větru budeme přebíhat z obchodu do obchodu,“ nelíbí se mu. Lidé pak postrádali zejména koše na odpadky, lepší přístup z parkoviště a upravené okolí se zelení. Včerejším otevřením Stop shopu skončila pouze první etapa jeho výstavby. Druhá probíhá do prosince, další dvě mají pokračovat příští rok na jaře. Kromě prodejen rozličného sortimentu má být v konečné fázi k dispozici i občerstvení McDonalds a čerpací stanice.

Další článek k tématu si přečtěte zde.