"Na Vysočině jsou již v pohybu na Prahu dva jízdní pruhy. Jedinou vážnou překážkou na dálnici D1 ve směru na Prahu je převrácený kamion na 99. kilometru. Jeho přeložení a vyproštění nutně předpokládá několikahodinové omezení provozu v tomto úseku dálnice. Celá operace včetně sanačních prací je v plánu ještě během čtvrtečního odpoledne a podvečera, okamžitě po odstranění této nebezpečné překážky bude provoz obnoven," informovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová

Další omezení provozu v tomto úseku se očekává zítra mezi 7:30 - 14. hodinou, kdy na místě musí být dokončena nezbytná sanační opatření pro zamezení škod na životním prostředí. Dálnice na Prahu bude průjezdná stále alespoň v jednom pruhu.

"Silnice II/348 Štoky, Petrovice, Větrný Jeníkov musela být prozatím uzavřena z důvodu nesjízdnosti. Ze silnice u Nových Domků za Jihlavou na silnici II/602 byl odtažen kamion, který bránil plynulosti dopravy," doplnila Svatošová. Nyní krajští silničáři přesouvají více sil na silnice III. třídy, kde se zprovozňují úseky se stojícím tranzitem, který volil nevhodnou objízdnou trasu.