"Vozidla z dálnice policisté svedli na vyznačené objízdné trasy, po kterých budou jezdit až do nedělního rána," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Nová nákladní auta budou poháněná zemním plynem.
Silničáři mají nová auta. Jsou na plyn

Na dálnici D1 i na silnicích, po nichž vede objízdná trasa, policie posílila hlídky. V akci je dvanáct policejních hlídek. "Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov po dobu uzavírky zaujmou stanoviště na objízdných trasách, abychom byli schopni v případě potřeby nebo vzniku mimořádné události rychle reagovat a provoz usměrňovat, dodala Dana Čírtková

Úkolem policistů je především monitorovat provoz a v případě potřeby ho v místě, kde by vznikly nějaké problémy, okamžitě usměrňovat.

Hlídky na pevných stanovištích řešily uzavření dálnice ve spolupráci se stavební firmou, Policisté nejdříve provoz v daném směru zpomalili a poté svedli vozidla na objízdnou trasu a dálnici v místě zcela uzavřeli. "Chceme apelovat na všechny řidiče, kteří v noci pojedou kvůli uzavřené dálnici po objízdných trasách, aby zbytečně neriskovali a chovali se ukázněně. Největší komplikaci, která by mohla nastat, by byla zbytečná dopravní nehoda na objízdné trase, protože pak by mohlo hrozit nebezpečí, že se i na objízdné trase doprava zcela zastaví," konstatovala policejní mluvčí.