Po několika týdnech radnice získala data z lavičky. „Ukázalo se, že za měsíc červenec udělila lavička 853 patnáctiminutových voucherů, to je celkem 213 hodin připojení k internetu. Ze statistiky vyplynulo, že nejvíce se lidé připojují během víkendových dnů, více v odpoledních a večerních hodinách,“ sdělila mluvčí radnice Irini Martakidisová.

Lavička za červenec vydala celkem 358 Wh elektrické energie, kterou přesunula do mobilních telefonů a tabletů jejích uživatelů, zbytek využila k poskytování připojení k internetu.

Zmíněných 358 Wh představuje zhruba 24 plně dobitých telefonů od 0 na 100 procent.

Objem stahovaných dat dělá na chytré lavičce za první měsíc užívání průměrně 176 MB. Největší objem zaznamenala lavička v pondělí 3. července, kdy bylo staženo 1,44 GB dat.

Mezinárodní letecké cvičení Ample Strike. Ilustrační foto.
Do Náměště se slétají bojové stroje zahraničních armád

Co umí chytrá lavička CapaSitty
- funguje na ostrovním systému bez datových a elektrických kabelů
- díky bateriím funguje, i když není na přímém slunečním světle
- pomocí dvou USB portů nebo indukčního bezdrátového standardu dokáže nabíjet telefony, tablety a další přenosná zařízení
- vytváří bezplatný WIFI hotspot

Lavička váží přibližně 300 kg, je vyrobena z extra tuhého betonu, čtyřikrát pevnějšího než klasický stavební beton. Části jsou vyrobeny z oceli a kovu, povrch je tvořen dřevem. Na zadní části jsou solární panely o výkonu 150 W.