VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Českou chuťovkou roku 2017 je zmrzlina z Kožichovic

Kožichovice – Zmrzlina Eskymáček a Karibik, kterou vyrábí firma z Kožichovic u Třebíče Tipafrost, získala první místo v celostátní soutěži Česká chuťovka. Porota ocenila skvělou chuť smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčku a zmrzliny Karibik s rumovou příchutí.

23.10.2017
SDÍLEJ:

Ocenění pro Tipafrost převzal výrobní ředitel Miroslav Krupica.Foto: Deník / Mahel Luděk

Ocenění pro Tipafrost převzal výrobní ředitel Miroslav Krupica. „Máme z toho velkou radost. Jsme rádi, že naše zmrzliny získaly v kategorii mléčný výrobek ocenění,“ neskrývá radost Krupica. Hlavním hodnoceným kritériem byla především chuť, ale i vzhled, vůně a konzistence výrobku.

Kokosového Eskymáčka vyrábí Tipafrost už dvacet let. Vloni přišli s obměnou a českým spotřebitelům nabídli smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčka. „Spotřebitelé mají velmi rádi smetanu a výrobky z ní. Je to trend, který pozorujeme za poslední dva roky. Souvisí to také s tím, že veřejnost je negativně naladěna vůči rostlinným tukům,“ popisuje Miroslav Krupica a dodává, že český spotřebitel se stále více zajímá o složení výrobků, které si kupuje.

Do soutěže Česká chuťovka se mohli přihlásit domácí výrobci potravin. Cílem celostátní potravinářské soutěže je veřejnosti ukázat, že si mají jako spotřebitelé z čeho vybírat a že české výrobky jsou se zahraničními konkurenceschopné. Soutěž vznikla jako iniciativa nezávislých potravinářských odborníků a v posledních letech je vnímána mezi spotřebiteli jako prestižní ocenění potravinářských výrobků.

O společnostiTipafrost, a.s. je jedním z největších a nejvýznamnějších výrobců zmrzliny v České republice. Úspěšně funguje od roku 1992. Společnost vyrábí na pěti výrobních linkách přes 200 druhů výrobků. Zmrzlina je určena pro český trh, ale pro zahraničí (Španělsko, Portugalsko, Benelux, Německo, Rakousko, Itálie, Slovensko, Slovinsko, či Maďarsko). Důraz na kvalitu a bezpečnost potravin potvrzuje také každoroční potravinářský mezinárodně uznávaný audit International Food Safety.

Autor: Luděk Mahel

23.10.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Radek Koten měl na slavnostním otevření poslanecké kanceláře v Jihlavě dobrou náladu.
4

Radek Koten otevřel poslanecké kanceláře

Ester Ledecká je překvapivá vítězka Super-G
20

Sportovci tleskají Ledecké. Američanka chce znát její DNA

Nacpal ruku do díry v kulečníkovém stole. A už ji nevyndal

Třebíč - Ke kurióznímu případu vyjížděli třebíčští hasiči v pátek 16. února před půlnocí. V jednom z místních barů v ulici Spojenců v Borovině se nacházel muž, který už třičtvrtě hodiny nemohl vytáhnout ruku z díry v kulečníkovém stole. Do té doby odmítal pomoc okolí a zkoušel ji vyprostit sám. Pak ovšem pochopil, že skončila legrace. A tak obsluha zavolala na pomoc právě hasiče, na cestě už byl i majitel restauračního zařízení.

Jak jsme žili v Československu: Přístavba školy v Jaroměřicích

Jaroměřice nad Rokytnou /SERIÁL - JAK JSME ŽILI V ČESKOSLOVENSKU/ - V 80. letech minulého století se v Jaroměřicích pustili do budování přístavby základní školy. Nejprve bylo nutné zbourat dům na nároží. Poté se party dělníků i brigádníků pustily do díla.

Každý puk má svůj příběh, říká sběratel František Pokorný ze Staré Říše

Stará Říše /ROZHOVOR/ – Kostel, fara, škola, obchod, hasičárna, obecní úřad…To je centrum Staré Říše na Jihlavsku. Bydlí tam ale i soukromý zemědělec František Pokorný, nad jehož sbírkou puků pookřeje srdce každého hokejového fanouška. Černým upomínkám na velké sportovní události věnoval celou jednu místnost a o každém kousku, který tam uvidíte, vám poví zajímavou historii nebo příběh.

Poselství starých Mostečanů odtajněno a s Olgou Lounovou bezpečně: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pátek 16. února 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT