Jenže. Přestože je budova na něm celkem hojně využívaná, vlastně neexistuje.

„Došlo k celkem prekérní situaci. Budovu využívá místní fotbalový klub jako šatny, ale budova není nikde zanesena v úředních listinách, ani v katastru nemovitostí,“ řekl starosta Želetavy Radek Malý.

„Minulé zastupitelstvo v existenci černé stavby žádný problém nevidělo, a tak tento stav ani neřešilo. Vzhledem k tomu, že máme v plánu nejen dál tento objekt využívat, ale chtěli bychom jej i zrekonstruovat a případně i rozšířit, musíme celou věc dát do pořádku,“ upřesnil starosta.

První krok zastupitelé už udělali hned po volbách. Nechali odbornou firmou pozemek zaměřit, čímž vytvořili přehledný geometrický plán, který je nutný pro zamýšlené pozemkové směny. Ani to však nebude jednoduchý krok.

„Sokolská zahrada je rozdělena mezi několik majitelů. Větší část patří Tělocvičné jednotě, ale například pozemky kolem plotu jsou obce. Chtěli bychom celý pozemek získat do obecního majetku a budovu nechat jednotě. Také je potřeba zřídit několik věcných břemen, jako například přístupovou cestu ke škole a další náležitosti,“ dodal starosta Malý.

Zlegalizováním černé stavby by tak zastupitelům spadl velký balvan ze srdce a díky dotacím by se mohli fotbalisté zanedlouho připravovat na svá utkání ve zrekonstruované budově.