Slavnostní program obou dní bude probíhat na nádvoří budišovského zámku. V sobotu v 15 hodin proběhne zahájení oslav, kdy k poslechu a tanci zahraje country kapela Meandr. Po celé odpoledne budou v zámeckém parku připraveny hry a soutěže pro děti. V 17 hodin se pak představí smyčcový orchestr Cantorum v salle terreně. Poté od půl šesté diváci zhlédnou přehlídku dravých ptáků ze ZOO Jihlava. Sobotu uzavře od 20.30 hodin ohňová show skupiny Albion.

Neděli zahájí mše svatá na nádvoří zámku. O půl druhé se mohou děti těšit na divadelní představení s názvem „Ježibaby a ženichové“, které sehraje divadlo MALÉhRY ve spolupráci s divadlem Bolka Polívky. V hlavních rolích se dětem představí Daniela Zbytovská, Barbora Seidlová a Nikola Zbytovská.

V patnáct hodin se nádvoří promění v přehlídkové molo. Svoje modely zde představí butik Rose – M z Velkého Meziříčí a svatební salon Donna z Třebíče. V roli moderátorky se představí radní Kraje Vysočina Jana Fialová. Od 16.30 hodin pak proběhne posezení v parku Pod hrázkou a k tanci a poslechu zahraje dechovka Veselá čtyřka z Velkého Meziříčí. Dále je v zahradním domku v zámeckém parku připravená výstava fotografií Stanislava Bačáka s názvem „Budišov včera a dnes“ a na nádvoří budou připraveny stánky s bohatým občerstvením a řemeslnými výrobky, mezi nimiž nebude chybět keramika, šperky nebo kovářské výrobky.

Ivana Říhová

Chovatelský den.
Chovatelský den láká na dostihy, fríské koně a rej bryček