Asi nejvíc řidiči pocítí uzavírku hlavní dopravní tepny, průtahu města. Stát bude pokračovat v opravě Bráfovy třídy. V letošní etapě bude uzavřena od Nádražní ulice po Masarykovo náměstí, a to od 3. dubna do 31. října.

„Ve stejném termínu bude na této silnici navíc částečná uzavírka v ulici Sucheniova. Pod čtyřproudou silnicí bude město budovat podchod pro cyklisty a pěší. Průjezd bude umožněn jedním jízdním pruhem,“ sdělila Martakidisová.

V Brněnské ulici bude stát od dubna do července pokračovat v rekonstrukci mostu. Silnice přes most bude průjezdná jedním jízdním pruhem, provoz bude řízen semafory.

Další most, který stát hodlá letos opravit, je v ulici Sportovní přes řeku Jihlavu. Rekonstrukcí projde v termínu od 3. dubna do 3. října, silnice bude průjezdná jedním pruhem v obou směrech.

Výrazná uzavírka čeká řidiče směrem na Střítež. Bude komplikovat cestu jak do hlavního nákupního centra na Třebíčsku – do Stop Shopu, tak celkově příjezd od Znojma. Kraj Vysočina přistoupí k rekonstrukci silnice od kruhového objezdu po Střítež. Podle předpokladu úplná uzavírka potrvá od května do října letošního roku, objízdné trasy budou teprve stanoveny.

Rekonstruovat se letos budou i ulice Řípovská, Horova a Hartmannova.

Skupina Frigg .
Folkové prázdniny letos otevře finská skupina Frigg

Co se nakonec podle aktuálních informací od krajských silničářů dělat v tomto roce nemá, je původně avizovaná oprava ulice Spojovací. Nachází se v silně frekventované lokalitě u benzinky Shell, supermarketů a výpadovky na Dukovany. Silničáři doufali, že stihnou opravit povrch vozovky ještě v březnu, než začne oprava Bráfovy třídy.

„Březnové počasí je ovšem letos velká loterie, takže jsme se rozhodli odložit to o rok. Až bude hotová Bráfova a bude klidněji. Spojovací není až tak rozbitá, abychom ji teď hned museli rekonstruovat,“ uvedla Alena Strnadová z třebíčského pracoviště Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina.

S čím řidiči naopak musejí předběžně počítat při cestě mimo Třebíč, je chystaná stavba velkého kruhového objezdu v „křižovatce smrti“ na Kasárnách, kde se střetávají státní silnice I/23 a I/38 a v minulosti tam zahynulo mnoho lidí při haváriích. Stavba potrvá od 3. dubna do 3. října a bude rozdělená na dvě etapy. „Doprava bude přesměrovaná na Okříšky, Kněžice, Stonařov, Žatec a Telč,“ doplnila mluvčí Martakidisová.

Ilustrační foto.
Na Vysočině přibylo nehod i zraněných