Letiště v Náměšti nad Oslavou zaznamenalo výpadek dodávky elektrické energie v řádu několika desítek minut. „Jednalo se o problém někde na trase. V podobných případech u nás probíhá vše automaticky, ihned tak naskočily náhradní zdroje elektrické energie," řekl zástupce náčelníka štábu Stanislav Kopuletý.

Provoz letiště tento výpadek nijak neohrozil. „Pravidelně provádíme zkušební testy, a na podobné výpadky jsme tak plně připraveni," dodal Kopuletý.

Třebíčsko postihly během úterního večera a následně noci poruchy pouze krátkodobého charakteru. „Velké problémy jsme ale nezaznamenali. Výpadky se týkaly spíše jižních oblastí okresu, hlavně okolí Moravských Budějovic," řekl Petr Kristek ze společnosti E-on.

Přímo Třebíče se ale noční bouře dotkla také, a to doslova. „Bouřka způsobila v Třebíči ve večerních hodinách poruchu na trojích semaforech. Zásah silného blesku vyřadil z činnosti světelnou signalizaci na křižovatkách u soudu, gymnázia a pojišťovny. Na odstranění závady se neprodleně pracuje," řekl třebíčský mluvčí Ivan Přibík.

Od úterního odpoledne nefungují hodiny na věži kostela sv. Martina. Zřejmě jde také o následek bouře.

Během následujících dní lze předpokládat další bouřková mračna nad našimi hlavami. „I přes svátky máme v pohotovosti dostatek pracovníků. To ale není výjimečná záležitost, podobně jsme připraveni vždy," podotkl Kristek.