„Denní centrum Barevný svět je již stabilní a zavedenou organizací, která na Třebíčsku poskytuje sociální služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením," říká ředitelka denního centra Petra Tučková.

Právě v těchto dnech organizace slaví 10 let od svého vzniku. Při takovémto výročí bývá zvykem vzpomínat a bilancovat výhry a prohry. A v Barevném světě je rozhodně na co vzpomínat a čím se chlubit. „V souladu s posláním organizace, kterým je podpora v seberealizaci a nezávislosti osob s mentálním postižením a napomáhání v tom, aby tito lidé mohli prožít plnohodnotný život ve svém přirozeném prostředí, poskytuje Barevný svět celou škálu sociálních služeb, jejichž cílem je zvýšit kvalitu života svých uživatelů," popisuje Petra Tučková.

Klienty Barevného světa tak dnes nepotkáte jen v borovinském stacionáři, ale rádi a s úsměvem vás obslouží v tréninkové kavárně na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou. V textilní a reklamní dílně pro vás ušijí chňapky, zástěry, polštáře a spoustu dalších textilních výrobků a připraví milé dárečky pro vaše blízké, třeba voňavé bylinné a kořenící směsi z bylinek, které vypěstovali na tréninkové zahradě. V Hrotovicích pak potkáte ty, kteří již samostatně bydlí v chráněných bytech, jak nakupují, vyráží za svými každodenními povinnostmi, ale i za zábavou. Barevný svět a jeho klienti ušli pořádný kus cesty.

Přesvědčit se o tom může každý, kdo tento týden zavítá na jaroměřický zámek. Od úterý v tréninkové kavárně Splněný sen pokračuje výstava fotografií ze života Barevného světa nazvaná „10 let v pohybu". V pátek 11. září začne v 18 hodin v sále předků benefiční koncert pro Barevný svět, na kterém vystoupí sopranistka Jana Jedličková za doprovodu harfistky Anny Kolaříkové.

V rámci koncertu proběhne i dobročinná aukce ve prospěch Barevného světa, jejíž výtěžek bude díky podpoře Nadace divoké husy zdvojnásoben. Akce je realizována za podpory Kraje Vysočina a občanského sdružení Kous Vysočina.

„Všichni jste srdečně zváni," vzkazuje ředitelka Petra Tučková.