Kdo si myslí, že jeho domácí bábovka nebo jednohubky mají nejlepší chuť, nechť se dostaví s jednou domácí bábovkou nebo zhruba šedesáti kusy jednohubek o půl druhé do sokolovny. „Každý soutěžící obdrží odměnu,“ slibují pořadatelé.
Pokud někdo neumí péct, nemusí zoufat. Může přijít pouze ochutnávat a hodnotit soutěžní kusy. Kromě veřejnosti se do chuťového hodnocení zapojí i odborná porota.
Samotné ochutnávání a hodnocení kulinářských výtvorů začne v patnáct hodin a degustace potrvá až do půl páté. V sedmnáct hodin budou vyhlášeni nejlepší kuchaři v kategorii domácí bábovky a jednohubky.
Po zhodnocení soutěžních kousků jistě přijde k dobru zdravotní procházka, na kterou pořadatelé mysleli. Letos proběhne v podobě lampionového průvodu, který vyrazí o půl šesté.