Krom skvělých hostů pomohla zaplnit sál i nízká cena. Vstupenka nestála ani padesát korun. „Chceme vstupné k nám udržet na co nejnižší úrovni, aby si ho mohli dovolit i studenti," řekl šéf divadelního souboru Ampulka Michal Lukáč.

Studenty by rád nalákal nejen do hlediště, ale také na jeviště. „Doufám, že přijde někdo ze studentů, že by u nás například udělal autorské čtení ze své básnické sbírky. K tomu by mohl další spolužák zahrát na kytaru," má představu Lukáč. Spolupracovat chtějí také s dalšími organizacemi a umělci z Třebíče. Prostor divadla například zdobí fotografie Jakuba Mertla.

Nový prostor pochopitelně využijí třebíčští divadelníci i pro svá představení. „Máme dvě nové inscenace. První se jmenuje Za zavřenými dveřmi, která bude mít veřejnou premiéru 1. března," informoval Lukáč. Jde o oprášené divadelní představení, se kterým Ampulka v minulosti sbírala řadu úspěchů na divadelních festivalech. „A na konci dubna budeme uvádět premiéru Královen, což je kompletně nová komedie," dodal Lukáč.

Ampulku znají Třebíčané také jako kupeckou rodinu při živých vystoupeních v Domě Seligmanna Bauera. Již brzy se však s nimi budou moci vídat i na třebíčském zámku. „Vzali jsme si pod svá křídla další rodinu. Ampulka nyní nastudovává dramaturgii na kostýmované prohlídky na zámku. Proměníme se v rodinu Valdštejnů a v jejich sloužící personál. První prohlídka pod naší taktovkou bude 14. března," zve Lukáč.

V posledních dnech se tedy divadelníci z Ampulky nudit nemohou. „A doufáme, že nebudou ani naši fanoušci a podporovatelé," dodal Lukáč.