Během tvorby je nutné naskenovat přes tisíc místností. včetně výrobních hal a sálů.

Podkladem pro tvorbu je obrovské množství dat. „Energetici je získávají laserovou snímací technologií a velmi vysokou přesností a citlivostí. Pilotní snímání provozu proběhlo na třetím a čtvrtém výrobním bloku už na podzim, kdy využili stacionární scaner, který vysílá a přijímá více než jeden milion bodů za sekundu „ informoval mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

V Dukovanech obnovil výrobu elektřiny na čtvrtém výrobním bloku.
Palivo v Dukovanech vyměnili za nové. Elektrárna opět jede naplno

Nový 3D model zjednoduší práci při provozu a údržbě. „Poslouží hlavně při prokazování souladu skutečného stavu a projektu bez nutnosti opakovaných fyzických kontrol technologie, k přípravě údržby s použitím prostorové informace, k optimalizaci transportu nadměrných zařízení, pro přípravu modifikací nebo výcvik a školení zaměstnanců,“ vyjmenoval Bezděk.

Konkrétní hodnotu teploty pracovníci fyzické ochrany neuvidí. Obdrží jen informaci, že došlo k překročení referenční teploty.
Další obrana před covidem: teplotu zaměstnancům v Dukovanech změří automaty

Digitalizace by mohla podle odhadů zefektivnit některé činnosti až o čtyřicet procent. „Nejen, že uspoříme nutnost některých prací, ale navíc je vše přehlednější, díky digitalizaci máme neustále detailní přehled o technologii i prováděné práci,“ doplnil manažer útvaru řízení ICT Miroslav Choura.