Získala první cenu na mistrovství O nejlepšího kuchaře, které se v sobotu konalo v Lukově. Porotu si získala především vůní, chutí a konzistencí svého díla. „Její guláš vyhrál chuťovou vlastností, vůní a konzistencí. Měl všechny ingredience tak, jak to má být,“ naznal předseda poroty Jiří Lessl.

Guláš Hedvika Kertézová vařila z hovězího masa. Recept ale prozradit nechce.

„Kdybyste slyšel můj recept a ochutnal guláš, nebudete věřit, že chutná tak, jak chutná a je tam to, co tam je,“ směje se.

Druhá nejlepší kuchařka je podle mínění poroty Marie Vejmelková z Jakubova, na třetí pozici se umístil guláš kuchařů z jaroměřické restaurace Viola.
Hodnocení bylo anonymní. Porota na jednotlivých porcích bodovala barvu, chuť, maso, celkový dojem a vůni jídla.

Mistrovství o nejlepšího kuchaře se v Lukově konalo poprvé, a jak říká starosta Jan Vidourek, takzvaně na zkoušku.

„Nápad vznikl u piva, chlapi se dohadovali, kdo vaří lepší guláš. Chtěli jsme zhodnotit asi deset vzorků, sešlo se jich nakonec šestnáct. Příští rok to může být ve velkém, letos jsme to chtěli vychytat a vyzkoušet,“ objasnil starosta Vidourek.