V první etapě, která potrvá do 20. srpna, bude uzavřen bude asi dvousetmetrový úsek za křižovatkou s místní komunikací obce Oslavice až do místní části Ovčírna včetně odbočky na Baliny. V této době bude rovněž zrušena autobusová zastávka Baliny – rozcestí.


Ve druhé etapě, která končí až 31. října, bude již křižovatka pro trasu Baliny – Oslavička průjezdná.


Objížďka ve směru od Třebíče do Velkého Meziříčí vede přes Vlčatín, Horní Heřmanice a Uhřínov. V opačném směru přes Dolní Heřmanice, Tasov, Kamenná, Budišov, Nárameč a dále na silnici II/360. Obě jsou pouze pro vozidla do 12 tun, kromě autobusů.


Pro nákladní automobily vede v obou směrech trasou Velké Meziříčí, Jabloňov, Ruda, Velká Bíteš, Jinošov, Náměšť nad Oslavou, Vladislav a Třebíč.

Silnice do Hrotovic otevře o prázdninách

Hrotovice, Jaroměřice nad Rokytnou – Nepříjemná uzavírka hlavní silnice II/152 mezi Hrotovicemi a Jaroměřicemi má podle informací Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚSV) skončit nejpozději 18. července.


S důležitým dodatkem: Hotový bude úsek od Jaroměřic po křižovatku na Bačice v Hrotovicích. Od této křižovatky po hrotovický městský úřad, což je úsek 400 metrů dlouhý, se bude opravovat patrně v srpnu, uzavírka tam potrvá 14 dní. Přesný termín je závislý na tom, jak proběhne soutěžení zakázky.


Řidiče od příštího pondělka 21. června čeká úplná uzavírka úseku Račice – Hrotovice, křižovatka na Bačice. Potrvá v závislosti na počasí do 14. nebo 18. července. Bude se tam aplikovat takzvaná balená.


Od pondělka 21. června by měl být konečně průjezdný úsek Jaroměřice – Příložany.


Krajská silnice II/152 se od Jaroměřic po Hrotovice opravuje od loňského 19. srpna. Probíhá sanace krajnic, povrchů i mostků. Celkově bude stát okolo 84 milionů korun, převážně z evropských peněz.

FRANTIŠEK VONDRÁK
HANA JAKUBCOVÁ