V časové tísni, kdy byl před zastupiteli ještě sáhodlouhý program, navrhl místostarosta Stanislav Mastný (ODS) schválit jednotlivé body najednou.


U převodů majetků není tento postup neobvyklý. Kdyby ovšem mezi koupěmi a prodeji nemovitostí za několik set či tisíc korun nebyl tak zásadní návrh jako tentokrát.


Jaký? Koupit od třebíčské akciové společnosti Uniplet pozemky a haly za celkovou částku 56 milionů korun. K jeho tichému schválení ale nedošlo, zhatila je opozice. „Je naprosto nepřípustné, aby se padesátimilionová investice schvalovala tímto způsobem,“ prohlásil Pavel Heřman (HZNR).


Prostor obhájit nákladnou koupi dostal místostarosta Jan Karas (KDU – ČSL). Prosazoval ji jako nevyhnutelný krok k realizaci jihovýchodní trasy obchvatu Třebíče. Ta má v budoucnu vést právě areálem Unipletu.


„Ředitelství silnic a dálnic půjde jen do bezproblémové akce z hlediska majetkových vztahů. Pokud tomu půjdeme naproti, je realizace možná za čtyři, pět let,“ konstatoval. Město by podle něj navíc mohlo na celé transakci vydělat. Vyhlášková cena, za niž by pozemky a haly později prodalo ŘSD, je o dvacet milionů vyšší.

VÍCE SI PŘEČTĚTE V PONDĚLNÍM TŘEBÍČSKÉM DENÍKU.