Jedná se o budku za Zašovicemi u ypsilonky směrem na Novou Brtnici. V 6:45 hodin čekala na autobus desetiletá dívka. U zastávky zastavilo osobní vozidlo combi, červené až vínové barvy, které přijelo od Zašovic. Z vozu vystoupil neznámý muž, který byl od pasu dolů nahý. Dívka začala z místa utíkat směrem k Nové Brtnici. Muž se několik metrů rozběhl za dívkou, poté se vrátil k vozu, se kterým se otočil a odjel nazpět.

„Neznámý pachatel přijel osobním vozidlem combi nezjištěné značky, červené až vínové barvy. Jednalo se o muže ve věku 20 až 30 let, štíhlé vyšší postavy. Na sobě měl modré triko, hnědou vestu, na hlavě černou kuklu a od pasu dolů byl nahý. Policisté žádají případné svědky, kteří projížděli v ranních hodinách v pátek 18. února kolem 6.45 hodin mezi obcemi Zašovice a Nová Brtnice a zahlédli uvedené vozidlo, či pachatele, aby podali informace vedoucí k dopadení nebezpečného pachatele. Mohou je podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158,“ sdělila třebíčská mluvčí republikové policie Marcela Lavická.

Kriminalisté vědí o dalších šesti velmi podobných případech. Všechny se staly od srpna do října na Třebíčsku a Velkomeziříčsku. Na Přibyslavicku a Rokytnicku postupně nahý onanista v zeleném kombíku obtěžoval dívky ve věku od osmi let i zralé ženy. Jednu mladou ženu tahal zezadu za mikinu, když chtěla rychle z místa odejít, jindy se zase dobýval na paní do auta, v němž se jí podařilo na poslední chvíli zavřít a dovolat se mobilem manželovi a také na tísňovou linku. Zaútočil i na školačky.

Asi nejpodrobnější popis poskytla dívka, kterou v říjnu přepadl, když si šla navečer zaběhat u obce Oslavice. Dívka si všimla mnoha podrobností. Jednak opět sdělila, stejně jako ženy v předešlých případech, že přijel zeleným kombíkem. Podle jejího tvrzení to byla Škoda Octavia Combi. Muž byl mladý, vysoký asi stopětasedmdesát centimetrů. Měl světlejší vlasy ani vyloženě krátké, ani dlouhé, které zakrývaly krk. Byl bledé pleti, hubený.

DALŠÍ ČLÁNKY K TÉMATU NAJDETE VPRAVO NAHOŘE.