Případ pro policisty začal ve středu 11. dubna po desáté hodině večer, když na lince tísňového volání přijali oznámení, že došlo v obci na Jemnicku v rodinném domě k výbuchu a zranění osoby. Na místo ihned vyjeli hasiči, zdravotnická záchranná služba a také policisté. Po příjezdu na místo ale zjistili, že k žádnému výbuchu ani zranění v obci ve skutečnosti nedošlo.

„Policisté obvodního oddělení Jemnice provedli v lokalitě důkladné šetření a v krátké době podezřelého muže vypátrali. Devětadvacetiletého muže z Ústeckého kraje důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu policisté zadrželi a byl umístěn do policejní cely,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po týdnu bourání je z nemocničního paneláku v Třebíči, kde bývala chirurgie, jen hromada kusů zdí.
VIDEO: Nadrcenou suť z paneláku prozkoumá laboratoř

Když policisté prověřovali bližší okolnosti případu, zjistili, že šíření poplašné zprávy není jediným prohřeškem, kterého se muž dopustil. Předtím totiž ještě odcizil peněženku. Kolem šesté hodiny večer stálo u silnice u Jemnice vozidlo Jeep. Jeho řidič na chvilku poodešel a automobil zůstal neuzamčený. Toho devětadvacetiletý muž, který tudy náhodou procházel, využil a peněženku z vozidla nepozorovaně vzal. Majiteli tak způsobil škodu necelé dva tisíce korun. Peněženku i s většinou věcí policisté nalezli a vrátí ji majiteli.

„Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor devětadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, kdy tato nepravdivá zpráva vyvolala opatření vedoucí k bezdůvodné záchranné práci integrovaného záchranného systému a dále přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekla mluvčí.

Podezřelý muž je recidivista. Po provedení všech nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn.

Rychlobruslařský ovál u žďárského zimního stadionu zaplnily stovky strojů. Motorkáři pak odtud vyrazili na vyjížďku, aby symbolicky otevřeli silnice.
VIDEO: Stovky motorkářů společně otevřely silnice