V úterním hlavním líčení vypovídali pouze obviněný a členka výběrového řízení. Jiří Stacke ze Zlínstavu u soudu řekl, že se necítí vinen. To, že byl obžalován, se jej prý dotklo. „Nikdy jsem panu Šťastnému úplatek nenabízel," zaznělo v jeho řeči během výslechu.

Na firmu Kapucín se prý Stacke původně obrátil, protože na ni měl dobré reference od tehdejšího starosty Ivo Uhra a jejich firma chtěla spolupracovat s místní firmou, znalou zdejších poměrů. Došlo na tři schůzky se zástupci firmy Kapucín. Podle Stacka byl u prvních dvou schůzek se zástupci firmy Kapucín přítomen pouze on (Stacke) a za Kapucín Milan Šťastný, u třetí byl podle jeho slov přítomen i Martin Svoboda z téže firmy.

Stacke zmínil, že na prvním jednání odmítl Šťastný společné sdružení pro zakázku, a navrhl, že by se na ní Kapucín podílel formou subdodávky. Dohodli se, že se znovu setkají za pár dnů. Na další schůzku prý přišel Stacke s podepsanou smlouvou o smlouvě budoucí. U soudu Jiří Stacke vypověděl, že když odcházel z druhé schůzky, Šťastný mu měl říct, aby mu dal 350 tisíc korun a aby hodil smlouvy do koše. „Nechápal jsem, proč bych mu měl nějakou hotovost dávat," tvrdil u soudu.

Líčení je odročeno na prosinec

Už před první schůzkou se Šťastným prý věděl, že firma Kapucín nesplňuje kvalifikační předpoklady na to, aby se do výběrového řízení mohla přihlásit sama. Požadavek na úplatek se podle Stacka opakoval i při třetí schůzce ve firmě Kapucín. Obviněný je přesvědčen, že primárním zájmem pro zástupce Kapucína nebyl on sám. Podle něj jim šlo o politický profit, aby měli co nejvíce špíny na tehdejší radnici, navíc bylo před volbami.

Zástupci firmy Kapucín u soudu v úterý nevypovídali. Z nich se k soudu dostavil Martin Svoboda, Milan Šťastný nepřišel, omluvil se kvůli služební cestě do zahraničí, stejně jako další svědek František Joura z firmy Archatt. Soudce Vilém Machálek rozhodl o odročení hlavního líčení na 5. prosince.