Obětí vraždy se stala jednasedmdesátiletá žena z Jihlavy. Zemřela na následky střelného poranění, nepomohl rychlý zásah svědků ani záchranářů. Vrah po seniorce vystřelil z protijedoucího auta zhruba v době, kdy jela Slavíčkovou ulicí u křižovatky se Sokolovskou ulicí. Po pachateli trestného činu začali policisté okamžitě po činu intenzivně pátrat. Zapojili také vrtulník Letecké služby Policie České republiky.

Policie ČR. Ilustrační foto.
Stovkami SMS zpráv obtežoval mladou dívku

"Z prvotního pověřování vyplynulo, že ze spáchání tohoto závažného násilného trestného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy, se kterým měla tato žena v dřívější době neshody. Těmi se v minulosti zabývala i Policie České republiky," potvdila policejní mluvčí Dana Čírková.

V souvislosti s těmito zjištěnými skutečnostmi policie pátrala po osobním vozidle značky HYUNDAI IX 35 červené barvy s registrační značkou 5J6 4785. To se v sobotu podařilo nalézt.

"Obracíme se se žádostí o pomoc ze strany všech, kteří se v pátek 15. prosince v době spáchání činu, tedy kolem čtrnácté hodiny, pohybovali v Jihlavě na Slavíčkově ulici a v jejím bezprostřední okolí. Na místě se měly nacházet dvě osoby pravděpodobně vyššího věku, které z místa odešly ještě před příjezdem Policie  České republiky. Kriminalisté by potřebovali svědectví těchto dvou osob, které může být velice důležité pro další prověřování činu," doplnila další informace mluvčí.

Budova jihlavské školky je už po záříjovém požáru opravená.
Do školky, kde hořelo, se děti vrátí s Novým rokem

Pomoci by policii mohli i řidiči, kteří v době od 13.58 do 14.05 hodin projížděli po Sokolovské ulici, a to zejména ve směru od dálničního přivaděče do centra Jihlavy, a mají ve svém vozidle záznamové zařízení. I jejich svědectví a záznamy z kamer z vozidel jsou totiž pro kriminalisty velice důležité.

Výzva směřuje také k dalším řidičům, zejména vozidel taxislužby, kteří  v pátek 15. prosince v odpoledních, večerních nebo nočních hodinách brali na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku nebo Chrudimsku do svého vozidla staršího muže a vezli ho do Chrudimi, jejího okolí nebo do obce Medlešice a jejího okolí.

Všichni výše uvedení, kteří mohou objasnit páteční případ, mají kontaktovat linku tísňového volání 158.

Místo vraždy bylo v pátek odpoledne nějakou dobu neprůjezdné kvůli vyšetřování, provoz se podařilo obnovit kolem půl páté. To odtud také zmizelo auto oběti s prostřeleným okýnkem. 

Ve Velké gotické síni jihlavské radnice spisovatel Ladislav Vilímek pokřtil své dvě nové knihy.
O historii Jihlavy vypráví dvě nové knihy

Podezřelým z vraždy by měl být třiašedesátiletý Jiří D. Podle serveru tn.cz po něm policie během soboty pátrala. Nakonec se na Chrudimsku našel muž bez známek života, který odpovídá popisu pachatele.