Loni 4. března a 13. září neznámý telefonista vyhrožoval výbuchem v třebíčské nemocnici, letos 4. února pak avizoval trhavinu u pekárny v Třebíči. Z audiozáznamu, který policisté poskytli, je patrné, že se jedná o jednoho a téhož muže. Pokaždé si při volání zřejmě ucpává nos, aby zmátl vyšetřovatele.
Volal vždy z veřejných telefonních automatů ve městě. Poprvé to bylo přímo z interního oddělení třebíčské nemocnice, podruhé z budky v ulici Čajkovského a naposledy z ulice Benešova.

Fonoskopie

„Je to člověk ve věku 25 až 35 let. Myslíme si, že je z Třebíče, že má nějakou podstatnou vazbu na sídliště Hájek a zdejší nemocnici, shodli jsme se v tom, že jde vždy o jednoho a téhož muže,“ zmínil vedoucí oddělení republikové policie v Třebíči Martin Husa.

Policisté shromáždili důkazy na místech činu, hlasové záznamy zkoumala soudní znalkyně v oboru fonoskopie. Na její dobrozdání vyšetřovatelé zatím čekají. Jedná se o expertízu, která vychází z toho, že každého člověka lze identifikovat nejen podle otisku prstů, ale i podle „otisku hlasu“, který je jedinečný.

Chtěli bychom veřejnost vyzvat, aby si na webových stránkách Třebíčského deníku záznam pozorně poslechla. Pokud někdo pozná ten hlas, nechť zavolá na linku 158 nebo to oznámí u nás na policejní služebně,“ konstatoval vedoucí Husa. Pokud policisté pachatele výhružných telefonátů dopadnou, hrozí mu, že za mřížemi stráví od půl roku do tří let.

ODKUD A KDY PACHATEL VOLAL NA TÍSŇOVOU LINKU

4. 3. 2010 v 9.05 hodin z veřejného automatu na interním oddělení třebíčské nemocnice zaznělo: „V nemocnici je bomba v interním oddělení. V Třebíči.“
13. 9. 2010 v 4.47 hodin z telefonní budky v Čajkovského ulici v třebíčské čtvrti Hájek hlas oznámil: „V třebíčské nemocnici bude dneska bomba mezi šestou a sedmou, odpálíme to tři nálože mobilním telefonem.“
4. 2. 2011 v 15.27 hodin z telefonní budky v ulici Benešova v třebíčské čtvrti Hájek kdosi sdělil: „Tady je bomba u pekárny, za chvilku vybuchne.“
Zdroj: Policie ČR