Nevhodně zaparkované kamiony nejsou na dálnici D1 žádným unikátem. „Velice často se stává, že řidiči kamionů odstavují své jízdní soupravy na nájezdech a sjezdech z dálnice D1 nebo dokonce parkují v prostoru připojovacích nebo odbočovacích pruhů,“ uvedla k problematice policejní mluvčí Dana Čírtková.

Školáci na lezecké stěně Wall street Tendon v rámci týdenního programu příměstského jarního tábora Domu dětí a mládeže Jihlava.
Školáci si užívají volna na stěně

Policisté z Dálničního oddělení ve Velkém Beranově provedli mimořádnou kontrolní akci. Během páteční noci a v úterý časně ráno tak zjistili celkem třicet porušení právních předpisů. „Dvacet případů se týkalo právě špatného parkování,“ upřesnila Čírtková. Řidiči dostali pokutu a opustili místo, kde parkovat nesměli.

„Parkování kamionů v místech, která k tomu nejsou určena, je velice nebezpečným jevem, který bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu,“ uvedl David Jirák, vedoucí Dálničního oddělení ve Velkém Beranově. Proto se na podobné kontroly budou dálniční policisté více zaměřovat i v budoucnosti.

Liberečtí hokejisté (v modrém) porazili Jihlavu i podruhé.
Dukla se vrací s prázdnou. V Liberci znovu dala jen jeden gól