Minulý týden přijali policisté oznámení od ženy, které nebylo umožněno převzetí dítěte. „Policisté zjistili, že žena je příbuznou dítěte a má jej svěřené do péče na základě rozhodnutí soudu. Z dalšího šetření vyplynulo, že dítě není ani u svých rodičů a nejsou k dispozici informace, kde se holčička aktuálně nachází,“ komentovala ve čtvrtek případ policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Ilustrační foto.
Muž z Vysočiny jel pod vlivem. Se soudy vedl spory o alkohol v krvi

Třebíčští kriminalisté začali dítě okamžitě hledat. Zanedlouho zjistili, že holčičku přímo od jejích rodičů odvezl muž, se kterým se rodiče dítěte znali. Kde se však muž i děvčátko nachází, nevěděli. „Do spolupráce se zapojili také policisté z Jihočeského kraje. Podezřelého muže kriminalisté zadrželi a směřoval na policejní oddělení,“ uvedla Kroutilová.

Kriminalisté zjistili, že holčičku má u sebe přítelkyně podezřelého muže a jsou spolu v ubytovacím zařízení, kam je muž předtím odvezl. „Dítě i ženu kriminalisté nalezli. Holčička byla v pořádku, převzala si ji do péče oprávněná osoba,“ řekla policejní mluvčí. Podezřelá žena také skončila na policii. „Čtyřiatřicetiletý muž a třicetiletá žena byli obviněni z únosu dítěte spáchaného ve spolupachatelství,“ dodala kriminalistka Miluše Vostalová. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán. Případ kriminalisté dále vyšetřují.