"Automobil už z Rakouska pronásledovala tři vozidla rakouské policie. Osmatřicetiletý muž ze Znojemska řídil vůz pod vlivem alkoholu. Policisté zjistili, že nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody a eskortovali ho k nástupu do věznice v Brně – Bohunicích," řekla  krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Rakouští policisté se neúspěšně snažili posádku zastavit ještě na rakouském území. O přeshraničním pronásledování informovalo policisty na Vysočině Centrum policejní spolupráce v Mikulově. Posádka na pokyny k zastavení nereagovala a ujížděla směrem k hraničnímu přechodu Vratěnín – Hluboká, kde auto překročilo státní hranici a směřovalo po silnici II/152 směrem na Jemnici.

Řidič nereagoval ani na pokyny k zastavení na území České republiky a z Jemnice ujížděl směrem na Moravské Budějovice. Nakonec se policejní hlídce podařilo prchající auto zastavit v Moravských Budějovicích na nájezdu na obchvat silnice I/38. „Dvoučlenná posádka vozidla byla na místě zadržena. Při zákroku nebyl nikdo zraněn," uvedla mluvčí. Dechová zkouška prokázala, že muži koluje v krvi 1,25 promile alkoholu. Osmatřicetiletá žena byla po výslechu propuštěna.