Nezvaný návštěvník se do budovy polikliniky dostal jedním z oken v přízemí. „Po jeho vypáčení pronikl do objektu a z chodby se pak přes uzamčené dveře vloupal do několika ordinací," potvrdila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Zároveň připustila, že pachatel nemusel být sám. „V této chvíli to nemůžeme potvrdit, ani vyvrátit. Vše je otázkou dalšího vyšetřování," řekla Kroutilová.

Policisté se o údajném vloupání dozvěděli kolem včerejší páté hodiny ranní od jednoho ze zaměstnanců Lékařského domu, tedy až po dokonané krádeži „Popis pachatele nebo pachatelů tak bohužel nemáme, je ale možné, že se nám ozvou případní svědci události, kteří mezi středeční devatenáctou a čtvrteční pátou hodinou viděli něco, co by nám v dalším vyšetřování pomohlo," vyzvala policejní mluvčí.

O události se dozvěděl také manažer společnosti Lékařský dům Luboš Partl. „Kolem páté hodiny mě probudil telefon, takže nevím o nic víc než ostatní. V této chvíli se všichni zaměstnanci i sami poškození, to znamená lékaři a další odborný personál, snažíme spolupracovat s policií," řekl u jedné z dotčených ordinací, jejíž vchod policisté obehnali páskou. „Vyšetřovatelům zůstáváme samozřejmě k dispozici i nadále. Nic dalšího nemůžeme říct, abychom jejich práci zbytečně nenarušovali," doplnil Partl.

Ukradl peníze, klíče i poštovní známky

V prvním patře se tak během včerejšího rána pohybovalo několik policejních skupin, v jejich práci jim pomáhali také třebíčští městští strážníci.

„Do této chvíle se podařilo zjistit, že pachatel objekt a několik ordinací prohledával a následně odcizil finanční hotovost a další různé drobné věci, včetně několika klíčů a poštovních známek. Hlavním předmětem jeho zájmu však byla finanční hotovost. Kriminalisté provedli ohledání na místě události a zajistili stopy," poznamenala Kroutilová s tím, že výši škody prozatím nelze stanovit. S ohledem na poškozené okno a dveře však půjde určitě do tisíců korun.

„Vyšetřování je teprve na svém počátku a škoda se v jeho průběhu může měnit, proto ji nyní nebudeme blíže specifikovat," vysvětlila.

Prvotní prošetřování na místě činu ukončili kriminalisté krátce před půl devátou. Ještě během včerejšího dne se však do polikliniky vrátili, aby využili veškeré prostředky k dopadení pachatele. „Na místo byl nasazen i psovod se služebním psem. Prověřování pokračuje stále a je v plném proudu," podotkla Kroutilová s tím