„Podvodník pod změněnou identitou navštívil různé osoby, advokáty, hoteliéry i členy rybářského spolku s žádostí o půjčku,“ řekla policejní mluvčí Marcela Lavická. Vždy se představil jako JUDr. Tolnay, advokát z Mladé Boleslavi. Pokaždé si dokázal vymyslet uvěřitelnou příhodu, při níž přišel nejen o doklady, ale i peníze a telefon. Z důvěřivců pak vylákal menší částky, které slíbil ihned po návratu domů do Mladé Boleslavi vrátit.

„Poškození se ve většině případů po několika dnech obrátili na JUDr. Tolnaye, aby jim peníze vrátil. Ten o žádných půjčkách nevěděl. Proto celou záležitost oznámil na policii,“ doplnila Lavická. Policistům se v průběhu vyšetřování podařilo zjistit, že poškození nejsou jen na Třebíčsku. Podvodník úspěšně okradl i podnikatele a členy spolků v Krnově, Zlíně a Luhačovicích.

Podvodník je vysoký kolem 180 centimetrů, ve věku čtyřiceti let, je silnější postavy, tmavých vlasů a světlých očí. Vydává se za JUDr. Tolnaye, přičemž uvádí skutečné kontaktní údaje na advokáta z Mladé Boleslavi.

„Případ šetří policisté z Mladé Boleslavi, kteří žádají případné svědky nebo i další poškozené, které oslovil údajný advokát, aby se svědectvím přihlásili na telefonním čísle 974 877 702 nebo na mailovou adresu krpstc.oo.m.boleslav.2@mvct.cz,“ uzavřela Lavická.