„Kolem páté hodiny ráno vešel do prodejních prostorů maskovaný muž, kde pod pohrůžkou použití nože přinutil obsluhu, aby mu vydala finanční hotovost. Ze strachu o svůj život mu pracovnice čerpací stanice peníze vydala. Pachatel z místa následně utekl,“ potvrdila policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Maskovaného lupiče zachytila videokamera, policisté tak mají jeho podrobný popis. „Jednalo se o muže vysokého přibližně 175 centimetrů, hubené postavy. Na sobě měl černou mikinu, světlé rifle, kšiltovku světle hnědé barvy a byl maskovaný černým šátkem,“ popsala Rázlová.

Paragliding je atraktivní a zároveň nejlevnější letecký sport
Nebeští andělé vidí vše, požáry i nehody. Teď se potkají v Jihlavě

Obsluha čerpací stanice zraněna nebyla. „Po přijetí oznámení na místo ihned vyrazily nejbližší policejní hlídky. Policisté případ prověřují a po pachateli pátrají,“ pokračovala Rázlová.

„V zájmu prověřování případu se kriminalisté obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci. Žádáme občany, kteří se dnes v době od čtvrté do půl šesté ráno pohybovali v uvedené lokalitě a jejím okolím a zahlédli osobu odpovídající popisu pachatele, podezřelých osob, popřípadě vozidel, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala policejní mluvčí s tím, že policisté zároveň uvítají i záznamy palubních kamer z aut projíždějících danou lokalitou v uvedené době.