Dvaatřicetiletý muž krádežemi od půlky června způsobil škodu přes tři sta tisíc korun. „Zaměřoval se zejména na jízdní kola, nářadí a cennosti, nepohrdl ale i dalšími věcmi, na které v objektech narazil, jako například defibrilátor či oblečení,“ přiblížila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muže dopadli policisté z Moravských Budějovic. „Ve večerních hodinách si všimli v obci Meziříčko podezřelého muže, kterého zkontrolovali, a následně zadrželi. Zadržený muž pak směřoval s pouty na rukou do policejní cely v Jihlavě,“ popsala Kroutilová.

Ilustrační foto.
Mladíci přepadli v Jihlavě muže, který jim dal drobné. Policie je honila v autě

Muž čelí obviněný z toho, že od půlky června do druhé poloviny července vnikl do deseti objektů, z toho osmi v Jihlavě a dvou v Třebíči. „Další krádeže se dopustil v květnu v jihlavské prodejně, odkud si odnesl zmrzlinu a oříšky,“ řekla mluvčí. Kradl ve firmách, bytech, v garáži, sportovním areálu i v autě. Věci, které takto získal, se následně snažil zpeněžit.

Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestaný, převážně za majetkovou trestnou činnost. „Naposledy byl odsouzen k trestu odnětí svobody, který si odpykal letos na jaře,“ doplnila mluvčí. Nyní je muž stíhaný na svobodě, hrozí mu až pět let vězení.