„Kriminalisté zjistili, že v domě dochází k výrobě pervitinu. Na základě provedených šetření a vyhodnocení poznatků pak došlo v pondělí 8. srpna k zásahu," sdělila policejní mluvčí Monika Pátková s tím, že kriminalisté ve spolupráci se Speciální jednotkou Dukovany provedli krátce před půlnocí ve vytipovaném domě zákrok, při němž bylo zadrženo celkem osm osob. Mimochodem v době zásahu v jedné místnosti byla vyráběna droga.

„Policisté provedli domovní prohlídku, během níž zajistili přenosnou varnu pervitinu a chemikálie potřebné pro výrobu drogy," konstatovala mluvčí Pátková.

Během následujícího prověřování případu kriminalisté zjistili, že na výrobě pervitinu se podíleli dva zadržení muži. Další zadržené osoby byly konzumenty drog a trestné činnosti se nedopouštěly.

Policejní komisař hned druhý den zahájil trestní stíhání dvojice mužů ve věku 38 a 48 let. Na krku mají obvinění z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, mladší z mužů se navíc dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Osmatřicetiletý muž je obviněn z toho, že v průběhu července a srpna poskytl nejméně dvěma dalším osobám marihuanu a pervitin. Navíc přes doručenou výzvu nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody v délce tři a půl roku, který mu byl uložen za předchozí trestnou činnost," uvedla Pátková. Tento muž, který má v trestním rejstříku patnáct záznamů, byl naposledy odsouzen za krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí. Během zásahu u něho policisté našli již vyrobený pervitin. Muž byl eskortován do brněnské věznice. Jeho osmačtyřicetiletý „kolega" je stíhán na svobodě.

Vzhledem k tomu, že oba obvinění byli v posledních třech letech za drogovou trestnou činnost odsouzeni, u soudu mohou dostat trest v rozmezí od dvou do deseti let.