VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Většina ječmene a řepky už je pod střechou

Vysočina – Zemědělci mají v těchto dnech plné ruce práce. Kombajny na některých místech hučí i do pozdních večerních hodin. Zatím se jim podařilo sklidit téměř všechen ozimý ječmen, výnos činí 5,82 tun na hektar.

10.8.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Deník/Karel Pech

V loňském roce se ale vyšplhal na 6,64 tun. Většina zemědělců se shoduje na tom, že letošní výnosy budou celkově nižší kvůli suchému počasí.

Z polí v regionu začala mizet také ozimá pšenice, které kombajnisté posekli již zhruba třetinu. „Výnos je zatím zhruba o dvě tuny na hektar nižší,“ informoval Vlastimil Vaněk z Agrovenkova Vysočina.

Další plodinou, která ve velkém končí v útrobách kombajnů, je řepka olejná. Tu sucho nepoznamenalo tolik jako obiloviny, výnos se totiž pořád drží nad třemi tunami na hektar. Zemědělcům ještě zbývá posíct přibližně šest a půl tisíc hektarů této plodiny. Dále se také z lánů vytrácí jarní ječmen a žito. Nejvíce načas si zaměstnanci družstev dávají s tritikále, což je kříženec žita a pšenice. Toho zatím požali přes dvě a půl procenta. Statistiku Agrovenkov Vysočina zveřejnil k pondělí 7.srpna.

Autor: Marie Majdičová

10.8.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se sešel s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech
14

Dvě třetiny osobností regionů nejsou spokojeny s výsledky voleb

Ilustrační foto

Vedoucí trio o víkendu nezaváhalo

Neúspěšná firma zablokovala zimní údržbu Třebíče. Radní vymysleli kličku

Třebíč - Zimní údržba ulic v Třebíči v posledních letech rozhodně neplyne hladce. Potíže nekončí ani letos. Zima je za dveřmi a radní mají honičku, aby úklid sněhu a namrzlých chodníků zajistili. Museli zvolit krizový scénář.

Hattrick Daniela Kavky byl pro Slavoj málo

Vysočina – Hned tři derby mělo na programu 12. kolo divize D. Žádný z domácích týmů se ale neradoval z výhry.

Boty u cesty, tiší svědkové daleké pouti do Santiaga de Compostela

Třebíč /SERIÁL/ - Chodíte-li opravdu hodně a často, asi se vám občas stane, že se vám boty začnou posléze rozpadat. I obuv má zkrátka své limity a po nějaké době třeba povolí švy, prodře se podrážka nebo se vám ven prodere palec. Stane-li se vám to někde v okolí domova, jednoduše s nimi nějak dojdete, koupíte si nové a ty staré vyhodíte do kontejneru.

Českou chuťovkou roku 2017 je zmrzlina z Kožichovic

Kožichovice – Zmrzlina Eskymáček a Karibik, kterou vyrábí firma z Kožichovic u Třebíče Tipafrost, získala první místo v celostátní soutěži Česká chuťovka. Porota ocenila skvělou chuť smetanového kokosovo-kakaového Eskymáčku a zmrzliny Karibik s rumovou příchutí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT