V Jihlavě se Stephen King nejprve setkal s primátorkou krajského města Karolínou Koubovou a následně zavítal na hejtmanství, kde měl schůzku s hejtmanem Vysočiny Jiřím Běhounkem.

King, který má díky svému předcházejícímu působení blízko k byznysu, hovořil s oběma politiky o možnostech spolupráce právě v oblasti ekonomiky a obchodu.

Dopolední pobyt v Jihlavě završil King besedou se studenty obchodní akademie, kde odpovídal na dotazy, které se týkaly možností dalšího studia nebo práce ve Spojených státech.

ilustrační
Bernard si připsal úspěchy na další mezinárodní soutěži

V Humpolci King zavítal do firmy Hranipex, která už má podnikatelské aktivity v USA, a v zóně pro umění 8smička se setkal z přibližně patnácti podnikatelkami z různých koutů Vysočiny.

Stephen King působí v České republice jeden a půl roku a postupně navštívil téměř všechny kraje. Vysočina se dostala na řadu jako předposlední, ještě se chystá do Karlovarského kraje. „Vysočina je pro mě velmi zajímavý region, rozhodně jde o jeden z nejkrásnějších regionů v celé České republice. Byl jsem zde jako velvyslanec poprvé, ale nikoliv naposledy,“ ohlédl se za svou pondělní návštěvou Vysočiny velvyslanec USA v České republice Stephen King.