„Výtěžek z předprodeje totiž slouží na pokrytí nákladů její výroby. Pokud se nevybere sto procent cílové částky, kniha se v nakladatelství Pointa nevydá,“ vysvětluje autorka.

Dílko nazvala Rozplétání. „Je to příjemně humorný příběh ze světa, kde se věci dějí doslova. Vypráví o přáních, odcházení, pohledech do očí a o rozplétání uzlíků v hlavě čerstvě dospělé hrdinky,“ popisuje Lucie svou knihu na pomezí fantasy, surrealismu a psychologického románu. Doplňují ji navíc desítky něžných ilustrací brněnské výtvarnice Jany Jano.

Vandalové ničí fasády domů, autobusové čekárně říkají místní bouda hrůzy.
V Přibyslavi řádí vandalové: z autobusové čekárny je bouda hrůzy

Na její vydání ale potřebuje sto tisíc korun. V současné chvíli má na kontě přes tři čtvrtiny a na vybrání zbývajících peněz už má jen necelý týden. „Pokud se nám to nepovede, poputují finanční příspěvky zpět na účet přispěvatelů. Věřím ale, že se nám podaří cílovou částku poskládat,“ vyslovuje své přání. Předprodej končí v pátek 12. února v devět hodin ráno.

Nicméně kdyby to nevyšlo, je odhodlaná knihu dostat mezi lidi i tak. „Pravděpodobně bych ji vydala na vlastní pěst,“ svěřuje se absolventka divadelní fakulty. „Pevně doufám, že se jednou ke čtenářům dostane. Vzhledem k celospolečenské situaci si však již netroufám nic odhadovat, očekávat ani plánovat,“ dodává.

Starosta Havlíčkovy Borové Přemysl Tonar.
Na komunální úroveň politikaření nepatří. Je to o lidech, říká starosta Borové

Psaní se Lucie Hrochová věnuje už od třinácti let. „Dostala jsem se k tomu díky velké zálibě ve čtení. Chtěla jsem si to zkusit z té druhé strany, jako autor,“ vzpomíná herečka a moderátorka na volné noze.

První kniha nazvaná Přátelství z nebes jí vyšla o dva roky později, tedy když jí bylo patnáct. Za nedlouho pak přibyla ještě jedna. Tu pojmenovala Poznání z nebes. „Obě byly fantasy, stejně jako ta má poslední. Ochutnávám ale různé druhy i žánry, a to jak jako autorka, tak jako herečka. A to mě moc baví,“ dodává s úsměvem mladá slečna, která kromě knih napsala i několik scénářů.