Dělníci totiž budou pracovat v obou směrech v levém pruhu a přes pravý nebude možné ani odbočit. Omezení řidiče čekají od pátého července do patnáctého října. „Zcela uzavřena bude na exitu 112 sjezdová větev z D1 od Prahy směr Jihlava a sjezdová větev od Brna směr Jihlava,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidiče na situaci upozorní dopravní značení už na dálnici, ze které mohou sjet ve směru do Prahy u Větrného Jeníkova, ve směru na Brno u Velkého Beranova. „Musíme počítat s tím, že mnohem silnější provoz bude na silnicích při průjezdu městem Jihlava,“ podotkla Čírtková.

Studenti tvoří pocitovou mapu. Mají již stovky podnětů.
Krásná i nepříjemná místa Jihlavy: studenti tvoří pocitovou mapu

Řidiči se na dálnici ve směru do Brna nedostanou ani přes nájezdovou větev od Havlíčkova Brodu. Uzavřeny budou i sjezdy od D1 a nájezdy směr Jihlava a to na Pávově, na Bedřichově a u ulice Romana Havelky.

Policisté se pak na začátku prázdnin zaměří na všechny účastníky silničního provozu – na řidiče aut, motorek, cyklisty i chodce. „Období konce června a poté začátek letních prázdnin s sebou každoročně přináší z pohledu bezpečnosti a plynulosti silničního provozu celou řadu specifik,“ vysvětlil vedoucí odboru služby dopravní policie David Jirák.