Policejní opatření se týkají dopravních omezení. "O bezpečnost a veřejný pořádek se budou starat také policisté z pořádkové a kriminální služby včetně specialistů z pyrotechnické a letecké služby," sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. "Počty nasazených policistů sdělovat nebudeme," řekla mluvčí.

Opatření začnou 15. prosince. Zcela uzavřen bude pro dopravu úsek silnice I/19 mezi odbočkou na Vlachovice a kruhovým objezdem na okraji Nového Města, stejně jako Vlachovická ulice, která bude sloužit jen chodcům mířícím z parkovišť do areálu Vysočina Arény. Na silnici mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě bude platit zákaz vjezdu pro nákladní automobily. Budou vyznačeny objízdné trasy. Parkování bude možné jen na vyhrazených parkovištích.

Dopravní policisté budou po dobu konání akce přítomni na všech důležitých příjezdových komunikacích. "Komplikace mohou přinést také zimní povětrnostní podmínky," upozornila mluvčí. Řidičům budou k dispozici také proměnné informační tabule umístěné u hlavních příjezdových komunikací. Na tabulích budou aktuální informace týkající se situace v dopravě a parkování.

Aktuální informace týkající se bezpečnostních opatření bude policie od 15. prosince zveřejňovat na webu.