Železničáři naplánovali opravy obou nástupišť. Od středy kvůli stavbě začaly výluky, potrvají do 20. září. „Nyní je doprava vyloučená u šestého nástupiště, od července se práce a výluka kolejí rozšíří i na páté nástupiště,“ uvedl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Cestující budou využívat ostatní nástupiště ve stanici. „Máme zprávy, že v létě zřejmě nastanou nějaké úpravy u vlakovýc linek, ale zatím nic konkrétního nevíme," sdělil mluvčí firmy Kordis, která koordinuje hromadnou dopravu v kraji, Květoslav Havlík.

Ambasadorka olympijského festivalu Lucie Šafářová s brněnskou primátorkou Markétou Vaňkovou a maskotem.
Na stěně jako Adam Ondra. Olympijský festival nabídne desítky sportů

Dělníci opraví přístřešky, plochy a hrany nástupišť včetně všech specifikovaných technologií. „Stávající zděnou hranu s výškou tři sta milimetrů a vzdáleností 1 675 milimetrů od osy koleje vybourají a nahradí ji nová monolitická betonová hrana, která bude splňovat současné normy pro komfortní nástup do moderních vlaků," zmínil Gavenda.

Povrch nástupišť, který je nyní z litého asfaltu, dělníci také odstraní a plocha nástupišť bude nově vydlážděna.

Brněnské hlavní nádraží prošlo částečnou rekonstrukcí už v minulých letech. Na nádraží se nedalo v roce 2019 celý rok zajíždět od jihu kvůli modernizaci sdělovacího a zabezpečovacího zařízení, rekonstrukci kolejiště a také kvůli opravě mostů přes Křídlovickou a Hybešovu ulici.