Záchytka se musí změnit, od prvního listopadu totiž vstoupí v platnost nová vyhláška. Ta požaduje větší plochu a určitý komfort pro klienty. „Zvážili jsme všechny možnosti a shodli se na využití modulární sestavy předvyrobených buněk s napojením na inženýrské sítě nemocnice,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Modulární výstavba bude na míru dle požadavků Kraje Vysočina. Díky zvolené konstrukci obytných kontejnerů bude stavba velmi rychlá. Dosavadní záchytka zanikne a nová by měla vyrůst „na zelené louce“ nad opravnou obuvi. Dvoupodlažní sestava vznikne za několik týdnů, delší čas pak zabere montáž interiérů a vybavení. Cena by měla být přiměřená. „Chceme se vejít do šesti milionů,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek.

„Víme o tom, do výstavby se aktivně zapojíme s našimi dlouholetými zkušenostmi,“ uvedl tiskový mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ) Martin Málek. Právě SMJ budou záchytku i nadále provozovat. Podobné řešení se využívá v zahraničí, v Česku ho pro přístavbu zvolila například nemocnice v Novém Jičíně.