Na druhém místě je Karel Schwarzenberg se 17,26 procenta hlasů. Stejné volební výsledky jako v celém kraji jsou i v Jihlavě.

Na třetí příčku dali voliči na Vysočině sociálního demokrata Jiřího Dienstbiera, který získal 15,21 procenta hlasů. Těsně za ním se umístil Jan Fischer s 15 procenty. Páté místo v pořadí obsadila Zuzana Roithová, kterou v kraji podpořilo 6,61 procenta voličů.

Šestý na Vysočině skončil Vladimír Franz s 6,02 procenta. Taťanu Fischerovou pak volilo 2,91 procenta lidí. Za ní se umístila Jana Bobošíková, získala 2,35 procenta odevzdaných hlasů. Poslední skončil občanský demokrat Přemysl Sobotka s 2,17 procen­ta hlasů.

Volební účast v kraji činila 66,79 procenta, ve srovnání s loňskými krajskými volbami přišlo nyní skoro o 26 procent voličů více. Na Vysočině je celkem přes 415.000 oprávněných voličů. Krajský úřad do 16:00 nezaznamenal stížnosti na průběh voleb.

Zeman zvítězil ve všech pěti okresech kraje. Nejvyšší podíl hlasů, přes 41 procent, dostal na Žďársku, kde v posledních letech žije. Jeho sousedé v Novém Veselí mu odevzdali dokonce 62,5 procenta hlasů. Volební účast ve Veselí převýšila 81 procent.

Schwarzenberg skončil ve všech okresech Vysočiny druhý. Nejvíc ho volili lidé na Jihlavsku, kde získal přes 19 procent hlasů. Voliči v samotné krajské Jihlavě mu odevzdali 22,7 procenta hlasů. I v tomto městě ale vyhrál Zeman, který dosáhl na 28,7 procenta. Stejná jména jako v celém kraji se Jihlavě objevila i na dalších dvou místech. Třetí byl Dienstbier a čtvrtý Fischer.