Od pátku by měl jezdit vlek také ve Svratce. Zbývající skiareály na Vysočině utrpěly oblevou. Jejich správci včera potvrdili, že čekají na mráz, aby mohli vyrobit další technický sníh.

„Zatím jsme mimo provoz kvůli špatným sněhovým podmínkám a nevypadá to, že bychom to do víkendu zprovoznili, protože výraznější mrazy zatím nebudou," řekl Vladimír Mátl ze sjezdovky Čeřínek u Jihlavy. Mezi sjezdovky, které stále jedou, patří novoměstský Harusův kopec s vrstvou sněhu vysokou 45 centimetrů. Podle správce sjezdovky Karla Klapače jsou podmínky pro lyžování velmi dobré. „Sněhu máme dostatek, svah je upravený. Oblevy nám neublížily," uvedl.

Na jihlavském Šacberku leží přes půl metru sněhu. „Obleva tomu paradoxně pomohla. Takže ta sjezdovka je tvrdá, upravená, je v dobré kondici," popsal provozovatel Pavel Havlíček aktuální stav.

Ve Svratce na Žďársku byla sjezdovka zavřena od středy kvůli nezájmu lyžařů. Běžný provoz bude obnoven v pátek. Informace o provozu sjezdovek v kraji se dají dohledat také na internetu.