"Ve směru na Prahu je doprava vedena v jednom pomocném pruhu v protisměrném pásu dálnice. Ve směru na Brno je doprava vedena ve dvou pomocných pruzích v oblasti pravého jízdního pruhu a zpevněné krajnice," uvedla mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková. Dodala, že omezení provozu uzavřelo nájezdovou větev levé poloviny na 153. kilometru na Lhotku. Ve stejném režimu bude doprava vedena od nedělních 09:00 do 15:00.

Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo nadjezdy zdemolovat kvůli nevyhovující šířce. Neprůjezdnost dálnice připadla na noc ze soboty na neděli kvůli tradičně nižšímu provozu.

Po úplném uzavření dálnice bude od dnešních 19:00 do nedělních 9:00 ve směru na Prahu objízdná trasa vedena z exitu Lhotka po silnici II/390 na silnici II/602 k exitu Velké Meziříčí - východ. Směrem na Brno budou auta uzavřenou část dálnice objíždět po silnici II/602. Z Velkého Meziříčí po ní pojedou až do Velké Bíteše, kde se po silnici I/37 dostanou k dálniční křižovatce na 162. kilometru D1.

Rekonstrukci dálnice mezi sjezdy Velké Meziříčí - východ na 146. kilometru a Lhotka na 153. kilometru zahájilo ŘSD letos 17. března. Stavební práce budou stát 698 milionů korun bez daně a potrvají do srpna 2018. Provádějí je firmy Colas CZ a Inženierske stavby.