Předchozí
1 z 5
Další

Castingu do modelingové soutěže Elite Model Look se účastnili i mladí muži, dívky ale byly v jednoznačné převaze.Castingu do modelingové soutěže Elite Model Look se účastnili i mladí muži, dívky ale byly v jednoznačné převaze.Zdroj: Deník/Martin Singr

Vůbec nejčtennější článek za první pololetí na Jihlavském deníku byl ten o hledání budoucích modelek v jihlavském Cityparku. Tradiční casting se po dvou letech restrikcí vrátil k tradičnímu jarnímu termínu a zájemkyně o svět modelingu mohly konečně odložit roušky. „Dívky nejsou tolik nervózní,“ vypozoroval ředitel projektu Schwarzkopf Elite Model Look Jiří Zalabák.

Podívejte se na krásné dívky: 

Castingu do modelingové soutěže Elite Model Look se účastnili i mladí muži, dívky ale byly v jednoznačné převaze.
V Jihlavě hledali budoucí modelky, přišly také dívky z Ukrajiny. Podívejte se

Tanky se v Jihlavě objevily v pondělí 4. dubna 2022.Tanky se v Jihlavě objevily v pondělí 4. dubna 2022.Zdroj: Deník/Martin Singr

Velký zájem vzbudil i článek ze začátku dubna, ve kterém Jihlavský deník přinesl fotky tanků čekajících na odjezd z jihlavského městského nádraží. Jak se později ukázalo, cíl cesty byla Ukrajina.

Podívat se na tanky můžete zde: 

Tanky se v Jihlavě objevily v pondělí 4. dubna 2022.
PODÍVEJTE SE: v Jihlavě nakládali tanky, Žďárem projížděly obrněné transportéry

Souprava TGV, která v roce 1981 jela rekordní rychlostí 380 kilometrů v hodině, bude až do odpoledne k vidění na jihlavském hlavním nádraží. Přijeli i středoškoláci z Českých Velenic.Souprava TGV, která v roce 1981 jela rekordní rychlostí 380 kilometrů v hodině, se objevila na jihlavském hlavním nádraží. Zdroj: Deník/Martin Singr

Tisíce lidí se přišly v červnu podívat na jihlavské hlavní nádraží, kde se prezentoval vlak TGV. „Nasedneme v Jihlavě a na dvě zastávky budeme na druhém konci světa,“ usmívala se tehdy primátorka Karolína Koubová. Fotky a text z akce lákaly i tisíce čtenářů Jihlavského deníku.

Připomeňte si oranžový vlak: 

Souprava TGV, která v roce 1981 jela rekordní rychlostí 380 kilometrů v hodině, bude až do odpoledne k vidění na jihlavském hlavním nádraží. Přijeli i středoškoláci z Českých Velenic.
Jihlavské nádraží zaplnily davy lidí: přijel rekordní vlak TGV. Podívejte se

K Muzeu techniky přišly i přes chladné počasí davy návštvníků. Bylo na co se koukat, ať už historické skvosty stály nebo se daly do pohybu.K Muzeu techniky přišly davy návštěvníků. Bylo na co se koukat, ať už historické skvosty stály nebo se daly do pohybu.Zdroj: Deník/Martin Singr

Mezi čtenáři jsou velmi oblíbené i veteránské srazy, ukázala čtenost. V Telči mohli návštěvníci na konci dubna vidět auta jako třetí „žraločí“ generace Chevroletu Corvette, Pontiac Firebird nebo Jeep Wrangler. Klenotem bylo žluté Ferrari 348 stojící kousek za vstupní branou. Naopak vzadu byl „schovaný“ raritní Volkswagen Karmann Ghia. „Mně se nejvíce líbí kachna,“ mrknul směrem k nablýskanému Citroënu 2CV Jiří Mareček.

Podívejte se na nablýskaná auta: 

K Muzeu techniky přišly i přes chladné počasí davy návštvníků. Bylo na co se koukat, ať už historické skvosty stály nebo se daly do pohybu.
Staré škodovky i ameriky. Do Telče se sjela auta z minulého tisíciletí

Na jihlavském náměstí bylo přes dvacet aut a deset motorek. Zájem veřejnosti byl značný, podívat se přišlo odhadem přes tisíc lidí.Na jihlavském náměstí se ukazovalo přes dvacet aut a deset motorek. Zájem veřejnosti byl značný, podívat se přišlo odhadem přes tisíc lidí.Zdroj: Deník/Martin Singr

Jen týden po Telči se konala podobná akce i v krajském městě Vysočiny. Tam náměstí dominovaly škodovky, našly se ale i klenoty jako roadster MG MGA 1600, tradiční Mini Cooper nebo Tatra 613. Jako David a Goliáš pak působily malý Fiat 127 a mohutný Mercedes-Benz 240D stojící vedle sebe.

Vidět je můžete v galerii zde:

Na jihlavském náměstí bylo přes dvacet aut a deset motorek. Zájem veřejnosti byl značný, podívat se přišlo odhadem přes tisíc lidí.
Jihlavské náměstí obsadila historická auta: moskvič i Tatra. Vedly ale škodovky