Ludvík Hess ve čtvrtek 7. listopadu nechyběl při otevírání dvou babyboxů nové generace, které byly instalovány v Nemocnici ve Frýdku-Místku a ve Slezské nemocnici v Opavě, a při té příležitosti připomněl, že babyboxy nové generace vyrábí Zdeněk Juřica a jeho firma MONTEL Náměšť nad Oslavou. „Zdeněk Juřica vyměnil už třicet starých bedýnek za nové a stejný počet instaloval nových,“ upřesnil Ludvík Hess.

Zdůraznil, že se tak stalo díky velkorysé a šlechetné pomoci Nadace Komerční banky a. s. – JISTOTA, která nápad s babyboxy poprvé podpořila 21. prosince 2007 v Pelhřimově. „Do svých 21 babyboxů pochytala Nadace JISTOTA 63 nechtěných lidských mláďat z celkových 197 a postupně za korunky od Komerční banky vyměňujeme staré bedýnky za babyboxy nové generace tak, jako vyměňujete své Škody 105 za oktávie či superby,“ doplnil další informace zakladatel babyboxů.

Koncert skupiny Lucie v Jihlavě.
OBRAZEM: Lucie vystoupila v Jihlavě

Prozradil, že v roce 2020 plánuje s Komerční bankou výměnu starých bedýnek za nové v Mělníku, v Nymburku a v Jablonci a postěžoval si, co mu radost nedělá. „Doslova mě trápí, že se nedokážu domluvit s posledními okresními městy dosud bez babyboxů – se Žďárem nad Sázavou, s Louny a s Tachovem,“ uzavřel svoje aktuální zprávy Ludvík Hess.