Okresní soud v Havlíčkově Brodě poslal v úterý 16. června do vězení na pět let čtyřiatřicetiletého Davida Hoffingera z Havlíčkova Brodu za domácí násilí. Trest dostal za dva skutky. Už loni v únoru ho jihlavský soud poslal za mříže na čtyři roky kvůli týrání dětí a družky. Ten havlíčkobrodský mu k tomu tento týden přidal ještě rok za to, že bývalé družce zlomil krční obratel.

Rozsudek je pravomocný. Hoffinger nakonec pětiletý trest přijal. Odvolání se vzdal i státní zástupce. „Obžalovaný před soudem činu litoval. Mezi ním a družkou, která ho měla polít kávou, došlo ke strkanici, po níž poškozená upadla na zem a přitom si zlomila krční obratel. Navíc měla zlomený nos a pohmožděniny,“ popsal soudce Jan Doležal.

Ilustrační foto.
Zloděj se vloupal do chaty v Ledči. Ukradl zahradní techniku za deset tisíc

Hoffinger byl k soudu eskortován z věznice, kde už si začal odpykávat trest za to, že nejméně od roku 2013 do února 2017 opakovaně slovně i fyzicky napadal pět nezletilých dětí své o pět let mladší družky. Kromě toho, že jim vulgárně nadával, tak je fackoval a mlátil násadou od koštěte po celém těle včetně hlavy. Nerozpakoval se po nich házet cokoli, co mu přišlo pod ruku. Mimo jiné šlo o taburet či dětskou motorku. Po dvouleté holčičce hodil bočnici od postele s hřebíky. Tržnou ránu na hlavě jí museli sešít lékaři.

Hoffinger se podle soudu takto k dětem choval denně. Podle něj byly děti hlučné a dělaly nepořádek. Hoffinger napadal i jejich matku, která se dětí zastávala. Předloni na Nový rok pak v domě v Havlíčkově ulici v Jihlavě ještě napadl v opilosti dvě ženy a jednoho muže. Obě ženy musely s poraněními na hlavě do nemocnice.

Ilustrační foto
Zaplaťte, nebo konec. Brzkov bojuje o udržení prodejny

Hoffinger u jihlavského soudu popřel, že by děti neúměrně trestal či týral. Připustil sice, že je občas fyzicky potrestal, ale šlo pouze o výchovné políčky. Soud ale nakonec uvěřil družce a Hoffinger dostal čtyři roky.

Zhruba půl roku se ale nástupu do vězení vyhýbal. Dopaden byl loni na konci roku. Kde se skrýval a za jakých okolností byl vypátrán, není jasné.