VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Festival skvělého jídla se zastaví ve vyhlášeném podniku v Horních Dubenkách

Horní Dubenky - Cheesecake z bio lososa uzeného podomácku, perlička pečená na seně z Vysočiny nebo crème brûlée s květinou Galium Odorantum. Na těchto delikatesách si nyní můžete pochutnat ve vyhlášeném podniku Bistrot de Papa v Horních Dubenkách na Jihlavsku, který se poněkolikáté zapojil do tradiční celorepublikové akce Grand Restaurant Festival. Příležitost budete mít od 15. ledna do 28. února.

11.1.2018
SDÍLEJ:

Grand Restaurant Festival bude i v Bistrot de Papa v Horních Dubenkách.Foto: archiv podniku

Tématem letošního ročníku festivalu, za kterým stojí milovník dobrého jídla Pavel Maurer, je Superfood. Na Vysočině se tentokrát odehraje na dvou místech, tím druhým je podnik Panorama ve stejnojmenném obchodním centru ve Velkém Meziříčí.

Bistrot de Papa se festivalu účastní poněkolikáté. Jak říká sama majitelka Eva Decroix, akce je příjemná jak pro ni a jejího manžela Rémiho, tak pro jejich hosty.

"Vymysleli jsme nové recepty, které vznikly speciálně pro tuto příležitost a hodí se k tématu Superfood. K festivalu se připojujeme - dá se říct - už tradičně. Vždy přemýšlíme dopředu, co bychom mohli nabídnout a co by nás v tomto směru bavilo. Akce je opravdu velmi oblíbená," vysvětlila s úsměvem Eva Decroix.

Její slova potvrzuje i zájem lidí, kteří v lednu a v únoru do vyhlášeného podniku na Jihlavsku zamíří. "Přihlášených je už nyní hodně," doplnila k tomu Decroix.

Na čem si můžete během festivalových dnů v Bistrot de Papa pochutnat? V nabídce je cheesecake z uzeného bio lososa s koprovým coulis, eukalyptem a francouzským pepřem d'Espelett, dále perlička pečená na seně z Vysočiny s restovanou zimní zeleninou a také Crème brûlée s květinou Galium Odorantum.

Jak již sám název napovídá, podnik v Horních Dubenkách je půvabným místem ve francouzském stylu, kde se zastavil čas v příjemné stanici. Vévodí jí útulný šarm a tradiční kuchyně v duchu země galského kohouta. Bistrot de Papa se už objevilo také v Gastromapě herce Lukáše Hejlíka.

Více informací naleznete na www.bistrotdepapa.cz a na www.grandrestaurantfestival.cz. (zm)

Autor: Zuzana Musilová

11.1.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Při střetu tří aut se na Třebíčsku zranilo pět lidí

Ilustrační foto

Prvňáci mají svá tabla! Představíme školáky ze ZŠ Bartuškova v Třebíči

Astronomické hodiny u hvězdárny v Třebíči ukazují nejen přesný čas

Třebíč - Pozornost kolemjdoucích u třebíčské hvězdárny poutají rozměrné astronomické hodiny. Stojí tam od listopadu loňského roku, sestrojili je nadšenci z místního astronomického kroužku.

Kluci musí makat celý zápas, řekl kouč Oberreiter

Třebíč – Jednoznačné vítězství se nerodilo lehce. Hokejoví mladší dorostenci Horácké Slavie v dohrávce druhého kola ligové skupiny R nadstavbové části o konečné umístění hostili Vlašim. První třetina skončila nerozhodně, ale ve zbytku zápasu Třebíč dominovala. 

Hrotovičtí volejbalisté vybojovali cenné vítězství

Hradec Králové – Sedm statečných. V okleštěné sestavě zavítali druholigoví volejbalisté Sport hotelu Hrotovice na palubovku Hradce Králové. Hráči z Vysočiny do zápasů 21. a 22. kola skupiny B nastoupili s pouhými sedmi hráči.

Mladíci Horácké Slavie si o víkendu zastříleli

Třebíč, Veselí nad Lužnicí – Pomalý rozjezd, následná kanonáda a obrat. Tímto způsobem dokráčeli o víkendu ke dvěma výhrám hokejoví mladší dorostenci Horácké Slavie. Třebíč nejdříve v dohrávce druhého kola nadstavbové části doma po nevydařené první třetině rozstřílela Vlašim. Svěřenci Romana Mejzlíka a Štěpána Oberreitera v aktuálním pátém kole skupiny R (o konečné umístění) zavítali na led Veselí nad Lužnicí. Mladíci z Vysočiny na jihu Čech dvakrát prohrávali o dvě branky, avšak pěti góly v závěrečných dvanácti minutách zápas otočili.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>