Tématem letošního ročníku festivalu, za kterým stojí milovník dobrého jídla Pavel Maurer, je Superfood. Na Vysočině se tentokrát odehraje na dvou místech, tím druhým je podnik Panorama ve stejnojmenném obchodním centru ve Velkém Meziříčí.

Bistrot de Papa se festivalu účastní poněkolikáté. Jak říká sama majitelka Eva Decroix, akce je příjemná jak pro ni a jejího manžela Rémiho, tak pro jejich hosty.

"Vymysleli jsme nové recepty, které vznikly speciálně pro tuto příležitost a hodí se k tématu Superfood. K festivalu se připojujeme - dá se říct - už tradičně. Vždy přemýšlíme dopředu, co bychom mohli nabídnout a co by nás v tomto směru bavilo. Akce je opravdu velmi oblíbená," vysvětlila s úsměvem Eva Decroix.

Její slova potvrzuje i zájem lidí, kteří v lednu a v únoru do vyhlášeného podniku na Jihlavsku zamíří. "Přihlášených je už nyní hodně," doplnila k tomu Decroix.

Na čem si můžete během festivalových dnů v Bistrot de Papa pochutnat? V nabídce je cheesecake z uzeného bio lososa s koprovým coulis, eukalyptem a francouzským pepřem d'Espelett, dále perlička pečená na seně z Vysočiny s restovanou zimní zeleninou a také Crème brûlée s květinou Galium Odorantum.

Jak již sám název napovídá, podnik v Horních Dubenkách je půvabným místem ve francouzském stylu, kde se zastavil čas v příjemné stanici. Vévodí jí útulný šarm a tradiční kuchyně v duchu země galského kohouta. Bistrot de Papa se už objevilo také v Gastromapě herce Lukáše Hejlíka.

Více informací naleznete na www.bistrotdepapa.cz a na www.grandrestaurantfestival.cz. (zm)